De afwisseling in mijn functie en de open cultuur bij mth spreken me aan

Gwennefevre Lai (21) is gevorderd assistent accountant en woont samen met haar vriend die eveneens werkzaam is bij mth. “Ik ben drieënhalf jaar geleden bij mth begonnen. Ik ben na mijn VWO het duale traject bij Nyenrode gaan volgen. Zonder vertraging, ga ik volgend jaar mijn bachelor scriptie schrijven, vervolgens duurt de master nog 2 jaar en de post master 1,5 jaar. Ten slotte moet ik de praktijkstage, die ook nog 2 jaar duurt afronden en daarna mag ik mezelf registeraccountant noemen”, licht ze toe. 

Hoe is ze bij mth terecht gekomen? “Ik was op een bedrijvenmarkt van Nyenrode. Ik ging erheen met de gedachte dat ik bij één van de vier grootste accountantskantoren in Nederland terecht wilde komen. Maar bij de stand van mth trof ik mensen aan die mij veel meer aanspraken. Het klikte direct en ik was daarna overtuigd; hier wil ik werken!”, lacht ze.

Alles is bespreekbaar
“Er zijn veel dingen die me aanspreken bij mth”, vervolgt Gwennefevre enthousiast. “Ten eerste de afwisseling. Ik ben iemand die snel verveeld raakt als ik elke dag hetzelfde moet doen. Ik heb daarom tijdens mijn middelbare school veel bijbaantjes gehad. Maar hier heb ik een heel uiteenlopend klantenpakket, van dagopvang tot sportbedrijf of een software-ontwikkelaar. De bedrijven lopen uiteen in grootte en branche, waardoor geen enkele werkweek hetzelfde is. Ik ben ontzettend blij met mijn collega’s, de meeste collega’s zijn ook vrienden buiten werktijd. We zijn sociaal naar elkaar toe. Nemen werk van elkaar over als dat nodig is, zodat de werkdruk verdeeld wordt. Wat ik ook prettig vind is dat ik mijn eigen werktijd kan indelen. Ik begin bijvoorbeeld altijd vroeg op kantoor zodat ik op tijd naar stal kan. Zolang je je maar inzet en het werk op tijd af is.
De cultuur is hier heel open. Alles is bespreekbaar. Ik vind het daarom ook fijn dat we PMC-gesprekken (functioneringsgesprekken) voeren. Daarin mag alles gezegd worden, maar ook tussentijds kan je altijd alles bespreekbaar maken. Toen ik een tijdje wat minder goed in mijn vel zat, konden we daar over praten en kreeg ik de steun die ik nodig had. Daar ben ik mth heel dankbaar voor.”

Ambitieus
Gwennefevre is zeer ambitieus. “Aanvankelijk wilde ik zo hoog mogelijk in de organisatie terecht komen. Mijn doel was om uiteindelijk partner te worden. Ik weet dat nu niet helemaal zeker meer, omdat ik mijn privéleven ook belangrijk vind en je dan flink drukke werkweken hebt. In elk geval hoop ik het ver te schoppen! Maar ik wil wel graag tijd overhouden voor mijn hobby’s. Paardrijden is mijn passie. Ik heb een eigen paard en doe dressuurwedstrijden op Z1 niveau. Natuurlijk breng ik ook graag tijd door met familie en vrienden. Op dit moment kan ik mijn werk en privéleven goed combineren, mede door mth. Ik ben kortom zeer blij met mijn keuze voor mth!”

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul je plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.