Helpen van mensen kan ook op een zakelijke manier

Jannita van Essen (27) werkt sinds begin 2015 bij mth als gevorderd assistent accountant MKB.

“Toen ik op de havo zat moest ik gaan nadenken wat ik wilde doen. Ik kreeg twee jaar beroepskeuze-begeleiding en kon op die manier met verschillende beroepen kennismaken. Er kwam uit dat ik graag mensen wilde helpen. De zorg bleek echter niets voor mij te zijn. Via mijn neef, die een accountantskantoor heeft, kwam ik in aanraking met het vak van accountant. Dat wekte mijn interesse. Zo kon ik mensen helpen, maar dan op een zakelijke manier,” licht Jannita haar keuze voor accountancy toe.

Geen dag spijt 

Jannita ging aan de slag bij een klein accountancykantoor in haar eigen woonplaats, maar haar ambities reikten verder. Jannita stuurde een open sollicitatie naar de mth vestiging in Hoevelaken, waarna ze gebeld werd of ze eventueel ook geïnteresseerd zou zijn voor de mth vestiging in Baarn. Hier is ze nog steeds werkzaam. “Ik solliciteerde en heb daar tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad!”, zegt Jannita lachend. “Het leuke aan werken bij mth is dat er veel ruimte is voor groei, zowel qua werk als op het gebied van opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Zo mocht ik bijvoorbeeld mijn post HBO AA Accountancy – MKB afmaken”, voegt ze eraan toe.

Ze besluit: “Misschien past mth wel zo goed bij me omdat ik sociaal ben. Ik ben er één van een drieling, ik heb een sterke band met mijn familie. Ik voel mij echt thuis bij mth. Ik vind hier het echte teamgevoel. Dat past bij mij. Bij mijn leidinggevende kan ik met alles terecht. Ik moest mij het eerste jaar echt bewijzen, maar gaandeweg kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid. Kortom, ik zit hier helemaal op mijn plek”.

Zoek dichtstbijzijnde locatie

Vul je plaats of postcode in om de dichtstbijzijnde locatie te vinden.